Open Atelier Route 2019

Uitnodiging OAR 13 14 april 2019

 

Marieke Oostveen – Schilderijen – illustraties – landschapsontwerp

Wheeeeee illustratie Marieke Oostveen

Mijn opleiding tot landschapsarchitect geeft mij een andere kijk op de wereld om me heen. De omgeving en de mensen geven mij inspiratie. Graag werk ik aan stedelijke ontwerp vraagstukken omdat het een kunst is om in de complexiteit van de stad tot een passend ontwerp te komen. Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt. Hoewel ik van de drukte van de stad houd, ontvlucht ik deze graag. Rust vind ik in de natuur en in het schilderen en tekenen.

Mijn werk is dan ook heel divers: van een compleet uitgewerkt landschapsontwerp, een illustratie voor een geboortekaartje tot een schilderij. Het is voor mij een uitdaging om de essentie van een plek, object, persoon, verhaal of emotie te vangen in een beeld of ontwerp. Ik werk dan ook graag met verschillende materialen om op zoek te gaan naar een passende vorm en kleur. Tekenen, schilderen, schetsen maar ook fotografie en digitale bewerkingen in onder andere Photoshop pas ik vaak toe. Ik zou mijn werk omschrijven als kleurrijk, gevoelig en energiek.

 

Ad Oostveen – Glaskunst

Fietsers

Glas dat licht vangt, vasthoudt en weer terug geeft. Glas dat vorm en kleur verbindt met hulp van licht. Een zichtbaar mysterie.  

Er is zo veel mogelijk met glas, dat inspireerde mij om in 2010 te beginnen aan de opleiding tot glazenier in Schoonhoven. Inmiddels ben ik gediplomeerd creatief vakman glazenier en werk ik in mijn atelier aan huis.   

Vormgeven is mijn grote passie. Vormgeven en ontwerpen begint met schetsen, tekenen en schilderen. In mijn atelier voer ik dat uit op doek, op papier en op de computer. Als glazenier werk ik mijn ontwerpen uit in glas in lood, brandschilderen en in de oven gevormde glasobjecten.  

Ik werk autonoom en ook in opdracht. Zo maak ik in opdracht unieke herinneringen in glas, voor geboorte, huwelijk, jubilea en afscheid. Ik leg ook historische momenten vast in glas. Een voorbeeld hiervan is een glas in lood object in eigendom van de Gemeente Leusden dat te vinden is in de Openbare Bibliotheek aan de Hamersveldseweg in Leusden.  

Benieuwd geworden? We zien je graag tijdens de Open Atelier Route!